Den första flat  som vi hade var född –77 och kommer från Kennel Caisannes hon hette Int, S UCh Caisannes Cremona. Hon köptes i första hand för att vi ville ha en trevlig aktiv hund som flatten verkade vara, och vi har aldrig ångrat vårt rasval. Snuffe som hon kallades utvecklades till en stor personlighet, när vi började träna och tävla apportering och viltspår visste vi att detta var rätt ras för oss. Snuffe väckte vårt intresse för jakt och efter att ha gjort massor av nybörjarfel med henne så fick hon sitt 1:a pris i ökl på jaktprov för retrievers, samt 1:a pris i ökl på viltspår. På den tiden fanns inte det utbud av apporterings kurser som finns i dag, men Snuffe fann sig i våra träningsmetoder. Hon var en självständig tik med starkt psyke. Snuffe blev nästan 15 år gammal ( det fattades 1 mån.) och stod BIS på SSRK utställning för Bat Bruhlin fyllda 11 år!

År 2005 är speciellt  för oss, då det nu är 25 år sedan vår första kull flatt valpar föddes, med Snuffe som moder till valparna, där vi sparade en helt underbar tik som hette Int, S och N UCh Madame – Mim, Mollie som hon kallades utvecklades till en tik med stor arbetslust och med mycket "will to please". Hon var dessutom mycket vacker med ett underbart temperament.

Ur en kull, född – 85, med Mollie som mor sparades S UCh Comics Cha – Cha – Cha, en urstark tik som användes mycket i praktisk jakt som både apportör och stötande hund bl.a. på älg. Flertal älgar är skjutna för Klara som hon kallades. Det är en rak tiklinje från vår första flatttik Snuffe.

Vi bestämde oss för  att köpa in ytterligare en tik och valet föll på en tikvalp från kennel Boltiltorps – 90 kom S UCh Boltiltorps Egretta till oss. Olga visade sig vara ett mycket lyckosamt köp och kompletterade den tiklinje vi hade på ett passande sätt.

Vår målsättning är att föda upp friska sunda hundar som är till glädje och nytta för sina ägare under många år. Naturligtvis är rasstandarden både jaktligt, mentalt och exteriört vår stora ledstjärna i avelsarbetet. Kennelns hundar används på praktisk jakt, främst som apportörer vid sjöfågel jakt, och även som eftersöks hundar vid ev. skadeskjutet vilt.

Vi ordnar ofta valp- och träningsträffar för våra valpköpare. Det känns extra roligt att få tillbaks de tidigare valpköparna, när det är dags för deras nästa hund.
Kennel Comics satsar på en kvalitetsinriktad uppfödning med uppföljning av valparna. För det mesta brukar vi ha 2 kullar / år.

Vi ser positivt på framtiden, och hoppas att allt fler skall upptäcka vilken härlig ras flatten är att arbeta med som främst apportör och även som eftersöks, bruks, lydnads hund.

- Lycklig är den flat som jobbar!!! -